MEHMET AKİF İNAN KÜTÜPHANESİ

Toplamda 50 kişilik kullanım kapasitesine sahip olan kütüphanemiz, ziyaretçilere çeşitli imkanlar sunmaktadır. Kullanıcılar, 15 gün süreyle 1 kitap alma hakkına sahiptir ve bu işlemler Akıllı Kütüphane Sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bilgisayar sınıfında araştırma yapma imkanına ek olarak, gerektiğinde kullanıcılar günlük 5 sayfa veri çıktısı alabilmektedirler.

Kütüphanemizin içeriği şu şekildedir:

  • 24 kişilik sessiz alan
  • 8 kişilik bilgisayar bölümü
  • 8 kişilik kıraathane bölümü
  • Toplamda 6,000 adet kitap bulunmaktadır.
  • Ayrıca, kütüphanemizde mescit de bulunmaktadır. Bu sayede ziyaretçilerimiz rahat bir ortamda çalışabilirken ihtiyaçlarına uygun kitapları ödünç alabilirler

ADRES : Nenehatun Mahallesi Gülzar Sokak No:8 Arnavutköy / İST

DETAYLI İLETİŞİM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEHMET  AKİF İNAN

Mehmet Akif İnan, (12 Temmuz 1940 Şanlıurfa - 6 Ocak 2000 Şanlıurfa) Türk şair,yazar,araştırmacı,öğretmen.

Mehmet Akif İnan, İlk ve Orta öğrenimini Urfa'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1972) mezunudur. Öğrencilik yıllarında Hilal Dergisi ve Yayınlarını yönetti (1960-64). Bir ara Türk OcaklarıGenel Merkez Müdürü oldu. Mezuniyetinden sonra Ankara'da çeşitli liselerde ve Gazi Enstitüsü'nde Edebiyat öğretmenliği yaptı. İlk yazı ve şiirleri 1957'den sonra mahalli gazetelerde çıktı. 1959'da Derya adlı bir gazete yayımladı. Edebiyat ve Mavera dergisinin kurucuları arasında yer aldı. Daha çok Edebiyat dergisinde çıkan yazıları, 1977'de Yeni Devir gazetesinde Akif Reha imzasi ve kendi adıyla yazdığı köşe yazılarıyla tanındı. Bazı eserleri Türk Ruhu,Türk Yurdu,Filiz,Yeni İstiklal ve Hilal gibi gazete ve dergilerde yayımlanmıştı. İlk yazı ve şiirleri 1957'den sonra mahalli gazetelerde çıktı. 1959'da Derya adlı bir gazete yayımladı. Edebiyat ve Mavera dergisinin kurucuları arasında yer aldı. Daha çok Edebiyat dergisinde çıkan yazıları, 1977'de Yeni Devir gazetesinde Akif Reha imzasi ve kendi adıyla yazdığı köşe yazılarıyla tanındı. Bazı eserleri Türk Ruhu, Türk yurdu, Filiz, Yeni İstiklal ve Hilal gibi gazete ve dergilerde yayımlanmıştı. Divan ve halk şiiri geleneğinden yararlandığı şiirleriyle kendi kuşağının usta şairleri arasında yer aldı.

ESERLERİ: Edebiyat ve Medeniyet Üzerine (deneme, 1972), Hicret (şiirler, 1974) ve Uygarlık (deneme, 1986), Tenha Sözler (1991), Yazarın ayrıca Yeni Türk Edebiyatı adlı bir ders kitabı vardır.

6 5 4 3 2 1