CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ

"Kütüphanemiz toplam 55 kişi kapasiteli olup, içerisinde toplam 3,420 kitap bulunmaktadır. Kütüphanemizin farklı alanları şu şekildedir:

  • Sessiz Alan Bölümü: 37 kişi kapasiteli
  • Kıraathane Bölümü: 10 kişi kapasiteli
  • Bilgisayar Bölümü: 8 kişi kapasiteli

Genel Konular

  • Felsefe Ve Psikoloji
  • Din
  • Toplum Bilimleri
  • Dil Ve Dil Bilimleri
  • Doğa Bilimleri Ve Matematik
  • Teknoloji
  • Sanat
  • Edebiyat Ve Retorik
  • Coğrafya Ve Tarih

ADRES : Anadolu Mah. Mimar Sinan Cad. No: 24 Arnavutköy / İSTANBUL

 

DETAYLI İLETİŞİM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 A.CAHİT ZARİFOĞLU

(1940-1987)

1 Temmuz 1940’ta Ankara’da doğdu. Babasının görevi sebebiyle çocukluğu Silvan, Baykan, Siirt, Siverek, Kızılcahamam ve Ankara’da geçti. Siverek’te başladığı ilk öğreniminin ardından orta öğrenimini 1951’de Maraş’ta tamamladı. Yüksek tahsilini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde 1971 yılında tamamladı. İstanbul’da bazı gazetelerde sekreterlik ve TRT  Genel Müdürlüğü’nde çevirmenlik yaptı. Radyoda raportör, araştırma görevlisi, uzman ve şef olarak görev yaptı. Maraş Lisesi’nde okurken edebiyatla ilgilenen bir arkadaş gurubuyla Hamle adlı okul dergisini çıkardı. Bir taraftan da Maraş’taki mahalli gazetelerde sanat-edebiyat sayfaları hazırlıyorlardı. 1962’de tek sayılık Açı dergisini çıkardı. Aynı yıl İstanbul’da Sezai Karakoç’la tanıştı. Yeni İstiklal gazetesinin sanat-edebiyat sayfalarında Abdurrahman Cem adıyla şiirler yayımlandı (1965). 1966’da Diriliş Dergisinde şiirleri ve ‘’İns’’ adlı uzun hikayesi yayımlandı. Şiirleri ile Yeni Dergi, Soyut, Türk Dili, Papirus gibi dergilerde de göründü.

 

Edebiyat dünyasında tanınmaya başladığı bu yıllarda ilk kitabı İşaret Çocukları’ nı çıkardı.

 

Diriliş’te yazmayı sürdürürken 1969’dan itibaren Ankara’da Nuri Pakdil’in çıkardığı edebiyat dergisinde bazı eserleri ile yer almaya başladı. 1976 arkadaşları Rasim Özdenören, Erdem Beyazıt, Alaeddin Özdenören’le beraber Mavera Dergisi’ni kurdu.

 

1984’te Türkiye Yazarlar Birliği’nce kendisine çocuk edebiyatı dalında ödül verildi. İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde müslümanlara uygulanan zulüm ve baskılar, yaşanan acılar, savaş ve ölümler karşısındaki tepkileri şiir ve yazılarına yansıdı. İlk kitabı İşaret Çocukları’nda yer alan şiirlerinde ; çevresindeki tabiat öğeleri, hayatta gözlediği her türlü canlılık belirtisi, kımıldanış ve kıpırtı, masumluğun birer simgesi olan su, ağaç, anne, çocuk temaları işlenmiştir. Yer yer ilk kitabında görülün ‘’tahkiye’’, ikinci şiir kitabı Yedi Güzel Adam’ın destansı bir tona bürünen dili içinde belirgin hale gelir. Son şiir kitabı Korku ve Yakarış’ta şairin özlü bir söyleyişe ulaştığı görülür. Son şiirlerinden birkaçı Yedi İklim dergisinde yayımlandı.

 

Yakalandığı pankreas kanserinden kurtarılamayarak 7 Haziran 1987’de ölüdüğünde İstanbul Radyosu’nda denetçi idi.

CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ CAHİT ZARİFOĞLU MİLLET KÜTÜPHANESİ